Friday

Η μπαλάντα του Γκαντέμη



Δε γαμιέται, εδώ υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα...

Το ότι ο Β. ήταν τόσο γκαντέμης δεν το είχα φανταστεί. Οι υποψίες μου ξεκίνησαν όταν κάναμε πρόβες το καλοκαίρι για τη θερινή σεζόν και πάνω στο κρίσιμο σημείο λίγο πριν την πρεμιέρα αυτός και η οικογένειά του,γυναίκα και δυο μικρά αγοράκια αρρώστησαν ομαδικώς από μια βαρβάτη γαστρεντερίτιδα.Αποτέλεσμα:να πάει πίσω όλη η σεζόν...
Στα τέλη Αυγούστου και δυο μέρες πριν το σχήμα αναχωρήσει για μια συναυλία στην πανέμορφη Πράγα με πολύ καλά λεφτά και διαμονή σε υπέροχα μέρη ο μικρός γιος του (κάτι μηνών...) άρχισε να χάνει βάρος και ο Β. όχι μόνο έχασε τη δουλειά αλλά έτρεχαν μεσ' το άγχος στα νοσοκομεία μέχρι τελικά να αποδειχτεί ότι το μωρό ήταν τελικά υγιές και ότι απλά ήταν το γάλα που θήλαζε η γυναίκα του αδύναμο...Μικρό το κακό ευτυχώς!

Οκτώβρης. Το σχήμα βρίσκεται σε εντατικές πρόβες εν όψει της επερχόμενης χειμερινής σεζόν. Μια μέρα στις 4 το πρωί έξω από το μαγαζί γίνεται συμπλοκή με διπλό φονικό. 3 ώρες μετά το τέλος της πρόβας. Ο Β. είχε παρκάρει το μηχανάκι του κοντά στο σημείο της συμπλοκής. Κατά τη μία το βράδυ όπως ήταν να φύγει του έπεσε η εκπτωτική κάρτα από το Μαρινόπουλο με το ID number χαραγμένο πάνω. Η αστυνομία τη βρίσκει. Μέσω του αριθμού βρίσκει σε ποιόν ανήκει.Η περιγραφή ταιριάζει τέλεια:Μακρύ μαλλί με δερμάτινο και τσάντα,όπως ακριβώς ήταν ο Β. εκείνο το βράδυ.Την επόμενη τον μαζεύουν.Περνάει 7 ώρες στο τμήμα με ανακρίσεις και αναγνωρίσεις μέχρι η τσατσά και ένας απ' τους τραυματίες να παραδεχτούν πως δεν ήταν αυτός. Παλιότερα τον είχαν ξανασυλλάβει με ένταλμα και κρατητήριο παρακαλώ για απλήρωτη κλήση την οποία τελικά ποτέ δεν όφειλε...και η αστυνομία απολογήθηκε για το Σ/Κ που τον φυλάκισε.

Το τελευταίο βράδυ πριν την πρεμιέρα σηκώνει έναν ενισχυτή Ampeg και παθαίνει βαρβάτο λουμπάγκο που τον αφήνει χωρίς πρεμιέρα και χάνει 350 ευρώ,η μπάντα χωρίς ένα μέλος της και το πρόγραμμα χάλια χωρίς αυτόν.

Την επόμενη βδομάδα συνέρχεται και ξεκινάει να παίζει. Και είναι ΤΟΤΕ που αρρωσταίνει ο σκύλος του που τον είχε 15 χρόνια. Κάνουν ό,τι μπορούν αλλά το ζώο δεν αντέχει και τελικά σχολάει. Η μάνα του απ' τη στενοχώρια παθαίνει οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και μπαίνει στην εντατική όπου τελικά γλιτώνει.

Ευχέλαιο ακολουθεί αμέσως μετά από όλα αυτά.

Χτες μόλις έμαθα ότι το καλοκαίρι που το μαγαζί είχε καεί και το δείχναν στις ειδήσεις, ο Β. για πρώτη του φορά είχε αρχίσει να παίζει εκεί μόλις την προηγούμενη μέρα....

4 comments:

atg said...

ti podariko ?
thelei kai dwro gia to kaloriziko e?xmmm
pare tin arxi toy kommatiou

"to dikio mou san kurios irema
ston kafene to gureua
kai gurise to kompoloi
s'auto to skuloloi..."

oso gia ton B. ebala ti mama-atg na ton ksematiasei

savon des bebes gentilles said...

ftasame tou tsioli to exeis dei?
otan to skuladiko den einai folklore alla koinonikopolitiki analisi!
epiballetai !

Anonymous said...

Τι ξεματιασμα και...
Αν ο ανθρωπος εχει πεσει στην κατσαρολα με το γκαντεμοφιλτρο οταν ηταν μικρος και το επιθετο του αρχιζει απο "Μητσο" και τελειωνει σε "τακης", τι να σου κανει το ευχελαιο.
Και τον κρατατε ακομη στην μπαντα;

nahames nakanamoko said...

@atg
μπράβο καλή μου γιατί είναι καλό παιδι ο Β κ αξίζει καλύτερη τύχη!

ωραίο κουπλεδάκι παρεπιμπτόντως....

@savon
όχι δεν το χω δει
ρε μέσα απο αυτά ξέρεις τι έχω μάθει;
μη βλέπεις που σατιρίζω

το
"έχουσιν γνώσιν οι φύλακες" για τους φύλακες-σκύλους γράφτηκε

@under control
έχω καιρό να μάθω νέα του γιατί δε δουλεύω άλλο στο μαγαζί εκείνο,έμαθα ωστόσο ότι το κύριο αφεντικό τα μάζεψε κ εφυγε κ τον ψαχνει η μισή Θεσ/νίκη